ضمن عرض سلام و تشکر بابت وقتی که در اختیار ما قرار دادید، لطفاً خودتان را معرفی بفرمایید.
بهنام خدا و با سلام خدمت همه داوطلبان عزیز کنکور کارشناسی ارشد آرش مژدهی هستم فارغ التحصیل رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار از دانشگاه بابلسرِ مازندران.
جناب مهندس! ورودی چه سالی بودید و فارغ التحصیل چه سالی و با چه معدلی هستید؟
ورودی سال 87 دانشگاه مازندران بابلسر فارغ التحصیل سال91 با معدل 88/18.
درکنکور سراسری کارشناسی ارشدِ سال گذشته چه رتبهای کسب کردید؟
رتبهی 4 امنیت شبکه و 14 IT را کسب کردم.
آقای مژدهی! از چه زمانی برای کارشناسی ارشد هدف گذاری کردید؟
از ترم یک کارشناسی قصد داشتم تا مقاطع بالا تحصیل کنم.
یعنی هدف بعدیتان شرکت در کنکور دکترا است؟
إن شاءالله، دوست دارم تا مقطع دکترا هم ادامه تحصیل بدهم.
از چه زمانی برای هدفتان برنامهریزی کردید و شروع به درس خواندن نمودید؟
از اول تابستان قصد داشتم برای ارشد شروع کنم ولی بدلیل داشتن کارآموزی نتوانستم. اواسط تیر بود که شروع کردم. البته تا ساعتِ دو در کارآموزی بودم و بعد از اون وقتی به خانه میآمدم درس میخواندم. تقریباً روزی پنج ساعت میشد.
نحوه درس خواندنتان در دوره تابستان چگونه بود؟
خُب من در دورهی تابستان کلاسهای کنکور کارشناسی ارشد نصیر شرکت کردم و همزمان با آنها کارآموزی هم میرفتم و درس هم میخواندم.
در کدامیک از کلاسهای دوره تابستان شرکت کردید؟
کلاسهای تابستان معماری کامیپوتر دکتر اجلالی، معماری شبکه و سیستم عامل دکتر حقیقت را شرکت کردم.
قبل از اینکه سراغ کیفیت کلاسها برویم، دروس کنکور رشته مهندسی کامپیوتر را به همراه ضریب کنکوری آنها برایمان بفرمایید.
بله حتما! در رشته مهندسی کامپیوتر گرایش امنیت شبکه از دروسِ زبان با ضریب یک، ساختمان داده و شبکه الگوریتم و گسسته و مهندسی نرم افزار1و2 با ضریب چهار، پایگاه داده با ضریب یک، سیستم عامل با ضریب یک، هوش با ضریب یک و معماری کامپیوتر با ضریب یک در کنکور سوال طرح میشود.
برایمان گفتید که سه کلاس ثبت نام کردید، کیفیت برگزاری آنها چگونه بود؟
بدون اغراق بگویم دکتر حقیقت در سیستم عامل فوقالعاده بودند و واقعاً کلاس خوبی بود. درس دادنشان طوری بود که دید خیلی خوبی از درس به دانشجو داده میشد و واقعاً درس جذابیت پیدا میکرد. همینطور دکتر اجلالی نیز استاد مجرب و ماهری بودند که حضورشان در یک موسسه به واقع باید غنیمت شمرده شود. همینقدر برایتان بگویم وقتی که کلاسها به پایان رسید؛ واقعاً از انتخاب این کلاسها و شرکت در آنها راضی بودم.
ازاینکه اینگونه بوده خوشحالیم و از اساتید محترم نیز متشکریم. نحوه آشنایی شما با موسسه نصیر چگونه بود؟
از طریق اینترنت با نصیر آشنا شدم.
اگر امکان دارد برای خوانندگان ما بیشتر توضیح دهید.
بله حتما! ماجرا از این قرار بود که مشغول جستجوی اینترنتی برای پیداکردن بهترین مرکز کارشناسی ارشد بودم که تمام عوامل و نیازهای من را تأمینکند. درهمین حین به وبلاگی از یک دانشجوی ارشد که سالهای گذشته در کنکور ارشد شرکتکردهبود برخوردم که چندین موسسه کارشناسی ارشد را از نظر تمامی عوامل تعیینکننده مانند کیفیت برگزاری کلاسها، راندمان کلاسها، توانایی اساتید، اعتبار اساتید و هزینهی شرکت در کلاسها و محیط برگزاری کلاسها مقایسه کردهبود که درآن ردهبندی، مرکز خدمات آموزشی نصیر در مقام نخست بود و اونجا بود که با نصیر آشنا شدم.
یعنی تنها بواسطه یک وبلاگ نصیر را انتخاب کردید؟
البته که نه، بعد از آشنا شدن با نصیر بهدلیل اینکه نصیر تبلیغات فراوانی ندارد؛ درصدد تحقیق برآمدم و با پرسوجو از دوستانی که سال گذشته در کنکور شرکت کردهبودند و همچنین با حضور در دانشگاه صنعتی خواجه نصیر و بازدید محیط کلاسها از نزدیک و دیدن قیمت کلاسها، دیگر در انتخاب خودم مطمئن شدم.
از انتخاب خودتان راضی هستید؟
صددرصد! همانطور که گفتم، بعداز پایان کلاسها واقعاً احساس رضایت میکردم وخُب، رتبهام هم نشانداد که انتخابم درست و کارشناسی بود.
آیا به نظر شما که شاگرد اول دانشگاه بودید، شرکت در کلاسهای آمادگی کنکور الزامی است؟
بهطور کلی نمیشود گفت. این بستگی به هر داوطلب دارد در مورد خودم بیشتر به توصیه دوستانم که سال گذشته شرکتکردهبودند؛ در این کلاسها شرکت کردم که پیشنهاد میدادند که اگر شرکتکنم برایم بهتر است و همینطور هم شد.
یعنی بعد از شرکت در کلاسها فکر نکردی که خودت هم میتوانستی به این سطح از آمادگی برسی؟
نه. گرچه گفتنش سخته ولی به هرحال نمیشود وجود یک استادِ کاربلد را در طی کردن این مسیر دشوار نادیده گرفت. شاید اگر خودم قصدداشتم به این سطح از آمادگی برسم، با تلاش چندین برابری حاصل میشد که مستلزم صرفکردن وقت خیلی خیلی بیشتری بود و اینکه استرس زیادی میگرفتم. همانطور که میدانید استرس نداشتن و زمان از فاکتورهای تعیینکننده در این کنکور است.
بعد از تابستان، ترم مهر را چطور درس میخواندید و چگونه برنامه ریزی کرده بودید؟
من در ترم مهر 18واحد درسی داشتم و سه روز در هفته در دانشگاه کلاس بودم، روزهایی که دانشگاه کلاس داشتم تقریبا کامل بود به نحوی که از صبح تا ساعت هفت بعد از ظهردانشگاه بودم که اگر هم درس میخواندم از دو ساعت فراترنمیرفت و روزهایی هم که دانشگاه نداشتم به طور متوسط روزی هشت الی نه ساعت درس میخواندم و مطالعه داشتم.
آیا حین درس خواندن خلاصهبرداری هم میکردید؟
نه. من اوایل هرمطلبی به ذهنم میرسید که ممکن است مهم باشد را کنار کتاب یادداشتمیکردم تا در دوره به آن نکته توجه کنم. ولی اواخر، تقریباً از اواسطِ آذرماه به توصیه اساتید شروع به خلاصهبرداری کردم که البته به داوطلبان توصیه میکنم که اگر نیت انجام این کار را دارند، از زمانهای زودتری تصمیم به خلاصهبرداری بگیرند.
حل کردن تشریحی تستها را پیشنهاد میکنید؟
بله! خیلی خوب است که تستها رو تشریحی ابتدا حل کنیم و پایه درسیِ خودمان را قوی کنیم.
محل مطالعه شما کجا بود؟ خانه یا دانشگاه یا سالن مطالعه؟
خونه درس میخواندم و مشکلی هم نداشتم. چون اگر هم سروصدایی بود؛ به هیچ وجه حواسم پرت نمیشد و روی درس خواندنم تمرکز داشتم.
از منابعی که برای کنکوراستفاده کردی برای خوانندگان بفرمایید.
برای معماری از جزوه دکتر اجلالی استفادهکردم. ریاضی مهندسی هم کتاب آقای مهندس کریمی،برای شبکه کتاب مرجع استالینز و کتاب دکتر حقیقت را خواندم. گسسته کتاب مرجع روزن بود و بقیه دروس هم کتابهای مرجع و همچنین تستهای سال گذشته.
به طور کلی در ایام آمادگی برای کنکور، روزی چند ساعت مطالعه داشتید؟
در تابستان به طور متوسط روزانه 4 الی 5 ساعت درس میخواندم.
زمستان 6 الی 7 ساعت و ماههای آخر بعد از امتحانات، روزی 12ساعت درس میخواندم، یعنی تقریباً آواخر آذر ماه.
آیا در ایام آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد تفریح هم داشتید؟
بله! درس خواندن به طور مطلق هم اصلاً خوب نیست. زمانی که دانشگاه بودم و در شهر بابل بعداز چند روز درسخواندن کنار دریا و یا رودخانه میرفتم و انرژی مجدد میگرفتم.
ماه پایانی دوره آمادگی برای کنکور را چگونه مطالعه میکردید؟
بعد از امتحانات دانشگاه، فقط خلاصهبرداریهای گذشته را میخواندم و تا روز کنکور فقط تست میزدم و یا تستهایی که قبلا زده بودم را دوره میکردم.
هفته آخر و پایانی قبل از کنکور چطور بر شما گذشت؟
هفتهی آخر از بابل به تهران آمدم و نشد زیاد درس بخوانم که خدا را شکر مشکلی هم ایجاد نشد.
آیا شب قبل از کنکور استرس داشتید؟
حقیقت اینکه بله! استرس داشتم و تا ساعت یک یا دو از استرس بیداربودم. سرجلسه هم استرس داشتم که بعداز شروع آزمون و بعداز گذشت چند دقیقه از شروع آزمون به حالت طبیعی برگشتم. داوطلبان امسال از این جهت نگران نباشند. فکر میکنم کمی طبیعی باشد.
آیا بعد از آزمون حدس میزدید که چنین رتبهای کسب میکنید؟
بله! مطمئن بودم که رتبهی زیرِ بیست میآورم.
توصیهی شما به کسانی که امسال کنکور دارند:
اولین توصیهام این است که بیشتر روی منابع کارکنند. یعنی از ابتدا پایهی خودشان را قویکنند. هرطوری که میتوانند منابع را خوب بخوانند و بعد به سراغ تست زدن بروند. نکتهی دیگر اینکه هیچ درسی را حذف نکنند به دلیل اینکه ممکن است تستهای همان درس در کنکور آسان طرح شود و داوطلب از حذفکردن آن درس ضرر میکند و از رقبای خود عقب میماند. و توصیهی پایانی اینکه باز تأکید میکنم که روی منابع درسها و سؤالات تشریحی آنها تمرکز بیشتری داشتهباشند.
ضمن عرض تشکرِ مجدد از حضور شما، اگر صحبت پایانی دارید بفرمایید:
درپایان از اساتید دانشگاه مازندران، دکتر اجلالی، دکتر حقیقت و خانوادهام که درجهت موفقیت من تلاشکردند، تشکر و قدردانی میکنم.
با رای مثبت خود به این مطلب ، از وبسایت بچه های دبیرستان البرز حمایت کنید!!!
|